Posted in Uncategorized

Askeonsdag

I dag er det den første tid i de kristnes fastetider. Askeonsdagen sparker højtiden op, og minder os om, at påsken snart er her. Askeonsdag er den første af 40 dages faste op til påsken.

img_20190306_182654.jpg

I Vor Frue Kirke har der været messe to gange på askeonsdag, en gang om morgenen, og en gang om aftenen. Resten af påskens program kan findes inde i kirkens våbenhus, der vil der stå de forskellige datoer og tidspunkter.

IMG_20190306_183512

Askeonsdag er en dag hvor mange faster som , enten ved at holde sig fra kød, eller ikke at spise overhovedet. Og nu når vi snakker om hovedet, så bliver der også strøjet aske over panden eller i håret på en til askeonsdagsmessen.
Men hvorfor aske? Højdepunktet for askeonsdagsmessen er når alle står på række for at modtage asken. Asken bærer tegn til at minde os om, at vi ikke altid vil være her, at vi jordiske mennesker er dødelige, at alt kommer til en ende, som asken af de døde “palmegrene” vi havde fra sidste palmesøndag.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s