Posted in Nyhed

Højmesse med en ny Sognepræst!

Så skete det, vi fik en ny sognepræst! Pastor Kris fik overdraget nøglen til kirken, i sombolik med det nye ansvar han har som sognepræst. Til jer der ikke kom til messen eller receptionen; her er en kort gennemgang af den store højmesse.

Højmessen startede klokken 10 som altid, og kirke var propfyldt.IMG_20170910_101244 Alle pladser var taget og mange måtte stå op. Vi havde også besøg af flere forskellige præster som ikke helt er sammenknyttet med Vor Frues Kirke i Aarhus. Der var præster fra andre sogne, og også en protestantisk præst med.

Til den store andledning blev der ikke brugt salmebogen, men et hæfte der var blevet printet ud til denne begivenhed. Mange sange som passede til det vi fejrede, et kald som sognepræst.

IMG_20170910_101546

Ikke blot med den allerrede store højtidelighed, så var der også en barnedåb der skulle fuldføres som altid. Ikke med at der var mere at fejre på dagen, den alerrede lange højmesse blev selvfølgelig også længere med alt det der skulle gennemføres.
IMG_20170910_103643

Her får Kris overrakt nøglen som beskrevet, sombolikken i at han nu er sognepræst af denne kirke. Som ved dåben, firmelsen og vielsen, skulle Kris bekræfte sin tro til den Katolske kirke.

Messen sluttede ved godt 11:40 hvor der så blev åbnet op for reception i skolens gymnastiskhal hvor der bleve serveret mad og drikke. I mellemtiden hvor de “gamle” holdte tale og gav gaver til de to præster, Herbert som er trådt ned efter 12 års tjeneste som Sognepræst og Kris som nættop nu har fået det nye embede som Sognepræst, så blev der leget stikboldt ovre i multibanen for børnene og de unge. Bagefter var der Kage, Te og Kaffe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s